13.09.2021.

Gatavošanas meistarklase “Latviešu tradīcijas – maizes cepšana”

Rudzu maize ir viens no Latvijas simboliem un maizes cepšanai mūsu kultūrā un tradīcijās vienmēr ir bijusi liela un nozīmīga loma. Daudzās ģimenēs maize ir gandrīz ikvienas maltītes sastāvdaļa. Mūsdienās ir tik daudz un dažādi maizes veidi, ka katrai ēdienreizei var izvēlēties piemērotāko, maize nekad neapniks. Lai gan maize, bulciņas un cepumi bieži vien tiek uzskatīti par neveselīgiem ogļhidrātiem, tos gatavojot no pilngraudu miltiem, kā arī pievienojot sēkliņas un papildinot ar kādu lieso olbaltumvielu avotu vai dārzeni, var iegūt pilnvērtīgu un sabalansētu maltīti vai uzkodu. Svaigi cepta maize ir garšīgs un pieejams produkts, kuru var iekļaut gan brokastu, gan pusdienu ēdienos.

Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasē “Latviešu tradīcijas – maizes cepšana”, kas notiks sestdien, 18.septembrī, uztura speciālista vadībā kopā izcepsim gan pāris pilngraudu maizes kukulīšus, gan sklandrausi, kā arī pagatavosim veselīgas piedevas, ar ko papildināt svaigi izcepto maizīti.

Meistarklases sākums plkst. 10:00, tikšanās vieta – Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljons, virtuve, kas atrodas paviljona labajā malā, ienākot pa ieeju no kanāla puses.

Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

Dalībnieku skaits meistarklasē ir ierobežots, tādēļ aicinām pieteikties tikai tad, ja meistarklasi patiešām vēlaties un varēsiet apmeklēt.

Dalība meistarklasē tikai ar derīgu COVID-19 sertifikātu, kas apliecina izslimošanu vai vakcināciju!

Dalība meistarklasē bez maksas!