Naktis ir kļuvušas īsākas, dienas – garākas. Strauji tuvojas vasaras saulgrieži, Līgo vakars un Jāņu diena, kad lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju savu iespēju robežās dotas ārpus pilsētas, lai kopā ar saviem tuviniekiem izbaudītu viens otra klātbūtni un Latvijas dabu. Šis svētki, tāpat kā liela daļa citu svētku, nav iedomājami bez garšīgas paēšanas. Cienasts tiek rūpēts, gan dodoties viesos, gan uzņemot ciemiņus. Liela daļa ierasto, tradicionālo Līgo ēdienu un našķu ir visai trekni un grūti sagremojami, taču ir svarīgi, lai gardumu baudīšana netraucētu svinēt svētkus un nebojātu pēcsvētku periodu. Rūpējoties par savu un apkārtējo labsajūtu arī šajos svētkos, ieteicams izvēlēties vieglus un svaigus ēdienus. Ideālajā gadījumā brīvais laiks pirms svētkiem jāizmanto, pašiem pagatavojot ēdienus svētku galdam, tādā veidā varēsiet kontrolēt, ko un kādā daudzumā pievienojat ēdienam. Pašpagatavotā maltīte neapšaubāmi būs veselīgāka par veikalā nopērkamajiem našķiem.
Ja vēlies papildināt savu Līgo svētku galdu ar kādu jaunu pārsteigumu vai iemācīties pagatavot kādu no tradicionālajiem Līgo svētku ēdieniem veselīgākā veidā, aicinām sestdien, 16.jūnijā apmeklēt Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasi “Līgo svētku grozs”. Meistarklase ilgs no plkst. 10:00 līdz 14:00, tā notiks Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē. Meistarklasi vadīs Līga Balode.
Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.
Šobrīd ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikšanās forma atkal būs aktīva.
Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr