19.01.2021.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Veselīgāks “Junk food””

 

Veselīgie “Bounty”

Sastāvdaļas

  • 125 g tumšās šokolādes;
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa;
  • 100 g kokosriekstu skaidiņu;
  • 150 ml kokosriekstu piena.

Pagatavošana

Ber blenderī kokosriekstu skaidiņas, lej kokosriekstu pienu, pievieno kļavu sīrupu. Visu sablenderē. No iegūtās masas veido nelielus batoniņus, izkārto uz cepamā papīra. Liek saldētavā uz 40 minūtēm. Izkausē šokolādi un noklāj batoniņus ar to. Tur ledusskapī, līdz šokolāde sacietējusi.

Saldo kartupeļu frī

Sastāvdaļas

  • 2 lieli saldie kartupeļi;
  • ēdamkarote kukurūzas cietes;
  • ½ tējkarotes sāls;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 215C. Nomizo kartupeļus, sagriež nelielos stabiņos un izkārto uz cepamās pannas (būs nepieciešamas 2 pannas). Kartupeļiem pāri pārkaisa kukurūzas cieti un sāli. Kartupeļiem pāri pārlej mazliet olīveļļas. Cep 20 min, tad apmaisa un turpina cept.

Svaigais burgers

Sastāvdaļas

  • 8 burgera maizītes;
  • 3 baklažāni;
  • 3 avokado;
  • 200 g ķiršu tomātu;
  • mazliet rukolas;
  • 100 g kazas siera;
  • 40 ml olīveļļas;
  • 15 ml laima sulas;
  • sāls, pipari.

Mērcei

  • 150g bezpiedevu jogurta;
  • 1 tējkarote sinepju;
  • sāls, pipari;
  • 40 g zaļumu.

Pagatavošana

Sagriež baklažānu šķēlītēs un ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Sagrieztos dārzeņus apmaisa bļodā kopā ar laima sulu, sāli un pipariem. Sagriež avokado nelielos gabaliņos un visu liek cepeškrāsnī uz 8 – 12 minūtēm. Sagriež kazas sieru. Blenderī liek visas mērces sastāvdaļas un sablenderē kopā. Cepeškrāsnī apgrauzdē maizītes. Gatavo burgeri!

Kale kāpostu čipsi

Sastāvdaļas

  • Kale kāposts;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • garšvielas pēc izvēles.

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem, kāpostu nomazgā.  Kāposta lapas jāsaplucina gabaliņos, bļodā jāsajauc kopā ar nelielu daudzumu eļļas un kādām garšvielām. Labi ies klāt ķiploks, derēs arī kaltēta paprika, čili, bet droši var eksperimentēt. Pievieno arī šķipsnu sāls. Izkārto uz pannas un liek cepties aptuveni 11 minūtes – jāpaseko līdzi, jo čipsi var piedegt, un jānotestē (t.i., ar roku pieskaroties – vai ir sausi un kraukšķīgi).

Siera čipsi

Sastāvdaļas

  • 100 g lavašs (vai arī 1 iepakojums);
  • 80 g siers ar samazinātu tauku procentu;
  • ola;
  • ēdamkarote grieķu jogurta;
  • zaļie lociņi pēc garšas;
  • sāls, pipari, paprika, ķiploku pulveris.

Pagatavošana

Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Bļodiņā sajauc kopā sarīvēto sieru, olu, grieķu jogurtu, lociņus un garšvielas. Sajaukto pildījumu vienmērīgi izsmērē lavašam virsū. Sagriež lavašu nelielos kvadrātiņos un izliek tos uz cepampaplātes, kas ir klāta ar cepampapīru. Cep čipsus 8 – 10 minūtes 180°C līdz paliek zeltaini. Pieskata, lai nepiedeg.