08.05.2018.

Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklase “Ēdieni pavasarim”

 

Pavasaris ir laiks, kad mostas daba, rīti kļūst gaišāki, koki zaļāki un saulīte silda vairāk. Tā vien gribas ik dienu pavadīt ārpus telpām un nodoties fiziskām aktivitātēm pie dabas. Kur lai gūst pietiekami enerģijas? Pavasaris ir īstais brīdis jaunu, veselīgāku ēšanas paradumu izveidošanai un ierasto recepšu pārveidošanai veselīgākās.

Pavasarim atbilstošas ir tās receptes, kas satur daudz zaļumu, pietiekami dārzeņu, lai nodrošinātu organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un  antioksidantiem, un pilngraudus, kas ir lieliski šķiedrvielu avoti, kā arī sniedz enerģiju ilgākam laikam. Pēc garās ziemas, vitamīnu rezerves organismā ir izsīkušas, tāpēc papildināt uzturu ar vitamīniem bagātiem ēdieniem ir ļoti nepieciešams. Kā uzņemt vairāk šo produktu? Izrādās, ka tos var diezgan viegli paslēpt citās bieži lietotu produktu grupās. Garšaugus un dārzeņus var pievienot gan graudaugiem, gan gaļai, šī metode ir īpaši noderīga, ja gatavojat bērniem, kas atsevišķi dārzeņus neēd pietiekamā daudzumā. Savukārt ēdienos, kuros parasti tiek izmantoti rafinēti milti, tos iespējams aizstāt ar pilngraudu miltiem, kā arī, vēl vairāk uzlabojot ēdienu, iespējams arī aizstāt rafinēto cukuru, piemēram, kēksiņos ar gatavu banānu. Veselīgās maltītes ne tikai nodrošinās ar nepieciešamajām uzturvielām un labi garšos, bet arī palīdzēs labāk justies un izskatīties.

Lai apgūtu jaunas, pavasarīgas receptes, aicinām apmeklēt Veselīga uztura skolas Ēdiena gatavošanas meistarklasi “Ēdieni pavasarim”. Meistarklase notiks 12.maijā, Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā, Coffee Tower virtuvē, no plkst. 10:00 līdz 14:00. Meistarklasi vadīs uztura speciāliste Līga Balode. Meistarklases apmeklējums – bez maksas. Lai pieteiktos meistarklasei, lūdzam aizpildīt zemāk esošo formu.

 

Šobrīd ir sasniegts maksimālais dalībnieku skaits. Ja kāda vieta atbrīvosies, pieteikuma forma atkal būs aktīva. 

Reģistrētajiem dalībniekiem rītdienas laikā tiks izsūtītas apstiprinājuma e-pasta vēstules.

 

Foto: RitaE/pixabay