TARTELES AR BANĀNU UN MANNAS PILDĪJUMU
Sastāvdaļas:
- mandeles, 125 g;
- žāvētas dateles bez kauliņiem (mīkstas), 125 g;
- banāni, 2 gab.;
- manna, 3 ēdk.;
- ūdens, 1 glāze;
- citrona miziņa.
Pagatavošana:
- mandeles un dateles sasmalcina (dateles var iepriekš izmērcēt) un izveido stingru masu;
- masu liek kēksu formiņās, izveidojot mīklas pamatni.
- liek ledusskapī sastingt;
- izvāra biezas konsistences mannas putru;
- uz vienu banānu ņem 2 – 3 ēdamkarotes mannas putras, sablendē un lej formiņās;
- nedaudz padzesē ledusskapī un pasniedz.
BIEZPIENA SIERIŅI
Sastāvdaļas:
- biezpiens, 200 g;
- dateles, 50 g;
- kokosriekstu skaidiņas, 50 g;
- tumšā šokolāde (80 % kakao), 200 g;
- rozīnes, rieksti (pēc vēlēšanās).
Pagatavošana:
- dateles izmērcē un sablendē līdz viendabīgai masai;
- samīca kopā ar biezpienu un koksriekstu skaidiņām;
- pēc vēlēšanās pievieno sīki sasmalcinātus riekstu gabaliņus vai rozīnes;
- no iegūtās masas veido nelielus taisnstūrīšus;
- liek saldētavā uz ~30 minūtēm;
- glazē ar izkausētu tumšo šokolādi.
ĀBOLU UN BANĀNU SIERA KŪKA BEZ CEPŠANAS
Sastāvdaļas:
- rudzu sausiņi (sadrupināti, var izmantot pilngraudu cepumus), 200 g;
- žāvētas aprikozes, 60 g;
- žāvēti āboli, ½ glāze;
- medus, ½ tējk.;
- rozīnes, 70 g;
- piens, 100 ml;
- biezpiens, 100 g;
- cukurs, 40 g;
- želatīns, 1 ēdk.;
- banāni (nogatavināti), 2 gab.;
- ābols, 1 gab.;
- kanēlis.
Pagatavošana:
- želatīnu iemaisa aukstā ūdenī;
- rudzu sausiņus un izmērcētos žāvētos augļus sablendē, pievieno medu un samaisa;
- izklāj masu tartes formas pamatnē (bez maliņām);
- formas maliņas izklāj ar pārtikas plēvi;
- ābolu un vienu banānu nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, liek uz kūkas pamatnes.
- želatīnu karsē līdz tas izšķīst;
- otru banānu, pienu, biezpienu, cukuru un kanēli sablendē, pievieno izšķīdušo želatīnu un kārtīgi samaisa;
- lej formā virs āboliem un noliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
OGU MUSS AR INDIJAS RIEKSTU PAMATNĪTI
Sastāvadļas musam:
- avokado (vidēji), 2 gab.;
- medus, 1-2 ēdk.;
- upenes, 2 lielas saujas;
- dzērvenes, 2 lielas saujas;
- kokosriekstu eļļa, 1-2 ēdk.
Sastāvdaļas Indijas riekstu pamatnei:
- Indijas rieksti, 1 glāze;
- kokosriekstu milti, ½ glāze;
- dateles, 4 – 6 gab.;
- šķipsna sāls.
Pagatavošana:
- sagatavo pamatni – dateles un riekstus izmērcē, pēc tam samaļ virtuves kombainā līdz rieksti sasmalcināti un dateles sākušas mazliet saķepināt masu;
- pievieno kokosriekstu miltus;
- gatavo riekstu masu kārto burciņās vai saldajam paredzētajos trauciņos (to var izspiest ar formiņu vai sadrupinātu atstāt trauka apakšā);
- gatavo ogu musu – sablendē avokado, medu, pakāpeniski pievienojot riekstu pienu un eļļu;
- blendē līdz viendabīgai masai;
- masu sadala divās daļās – vienai pievieno upenes, otrai dzērvenes;
- ogu mūsu kārto virs riekstu pamatnes, izveidojot kārtojumu, pasniedz.
