29.10.2020.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Bezgrēka našķi un komfortēdieni”

TARTELES AR BANĀNU UN MANNAS PILDĪJUMU

Sastāvdaļas:

  • mandeles, 125 g;
  • žāvētas dateles bez kauliņiem (mīkstas), 125 g;
  • banāni, 2 gab.;
  • manna, 3 ēdk.;
  • ūdens, 1 glāze;
  • citrona miziņa.

Pagatavošana:

  • mandeles un dateles sasmalcina (dateles var iepriekš izmērcēt) un izveido stingru masu;
  • masu liek kēksu formiņās, izveidojot mīklas pamatni.
  • liek ledusskapī sastingt;
  • izvāra biezas konsistences mannas putru;
  • uz vienu banānu ņem 2 – 3 ēdamkarotes mannas putras, sablendē un lej formiņās;
  • nedaudz padzesē ledusskapī un pasniedz.

 

BIEZPIENA SIERIŅI

Sastāvdaļas:

  • biezpiens, 200 g;
  • dateles, 50 g;
  • kokosriekstu skaidiņas, 50 g;
  • tumšā šokolāde (80 % kakao), 200 g;
  • rozīnes, rieksti (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

  • dateles izmērcē un sablendē līdz viendabīgai masai;
  • samīca kopā ar biezpienu un koksriekstu skaidiņām;
  • pēc vēlēšanās pievieno sīki sasmalcinātus riekstu gabaliņus vai rozīnes;
  • no iegūtās masas veido nelielus taisnstūrīšus;
  • liek saldētavā uz ~30 minūtēm;
  • glazē ar izkausētu tumšo šokolādi.

 

ĀBOLU UN BANĀNU SIERA KŪKA BEZ CEPŠANAS

Sastāvdaļas:

  • rudzu sausiņi (sadrupināti, var izmantot pilngraudu cepumus), 200 g;
  • žāvētas aprikozes, 60 g;
  • žāvēti āboli, ½ glāze;
  • medus, ½ tējk.;
  • rozīnes, 70 g;
  • piens, 100 ml;
  • biezpiens, 100 g;
  • cukurs, 40 g;
  • želatīns, 1 ēdk.;
  • banāni (nogatavināti), 2 gab.;
  • ābols, 1 gab.;
  • kanēlis.

Pagatavošana:

  • želatīnu iemaisa aukstā ūdenī;
  • rudzu sausiņus un izmērcētos žāvētos augļus sablendē, pievieno medu un samaisa;
  • izklāj masu tartes formas pamatnē (bez maliņām);
  • formas maliņas izklāj ar pārtikas plēvi;
  • ābolu un vienu banānu nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, liek uz kūkas pamatnes.
  • želatīnu karsē līdz tas izšķīst;
  • otru banānu, pienu, biezpienu, cukuru un kanēli sablendē, pievieno izšķīdušo želatīnu un kārtīgi samaisa;
  • lej formā virs āboliem un noliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

 

OGU MUSS AR INDIJAS RIEKSTU PAMATNĪTI

Sastāvadļas musam:

  • avokado (vidēji), 2 gab.;
  • medus, 1-2 ēdk.;
  • upenes, 2 lielas saujas;
  • dzērvenes, 2 lielas saujas;
  • kokosriekstu eļļa, 1-2 ēdk.

Sastāvdaļas Indijas riekstu pamatnei:

  • Indijas rieksti, 1 glāze;
  • kokosriekstu milti, ½ glāze;
  • dateles, 4 – 6 gab.;
  • šķipsna sāls.

Pagatavošana:

  • sagatavo pamatni – dateles un riekstus izmērcē, pēc tam samaļ virtuves kombainā līdz rieksti sasmalcināti un dateles sākušas mazliet saķepināt masu;
  • pievieno kokosriekstu miltus;
  • gatavo riekstu masu kārto burciņās vai saldajam paredzētajos trauciņos (to var izspiest ar formiņu vai sadrupinātu atstāt trauka apakšā);
  • gatavo ogu musu – sablendē avokado, medu, pakāpeniski pievienojot riekstu pienu un eļļu;
  • blendē līdz viendabīgai masai;
  • masu sadala divās daļās – vienai pievieno upenes, otrai dzērvenes;
  • ogu mūsu kārto virs riekstu pamatnes, izveidojot kārtojumu, pasniedz.