20.10.2020.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Veselīgi veģetārie ēdieni”

Kaneloni ar spinātu-rikotas pildījumu

Sastāvdaļas:
* 400 g spinātu;
* 1 sīpols;
* 2 ķiploka daiviņas;
* 250 g kaneloni;
* 500 g rikotas;
* 2 olas;
* 200 ml 10% saldā krējuma;
* 2 mocarellas bumbas;
* 100 g cietā siera;
* sāls, pipari.

Pagatavošana:
Spinātus nelielā ūdens daudzumā uz pannas pasautē, lai tie saplok, noliek malā. Smalki sakapātu sīpolu apcep pannā uz lēnas uguns. Kad tas kļuvis caurspīdīgs, pievieno smalki sakapātu ķiploku. Pannas saturam pievieno sasmalcinātus spinātus un dažas minūtes sautē. Noliek pannas saturu malā nedaudz atdzist. Bļodā liek rikotu, pievieno olas, sāli, piparus un rīvētu sieru. Ar karoti samaisa, lai izveidojas viendabīga masa. Kad spināti nedaudz padzisuši, pievieno tos rikotas masai un iemaisa. Ietauko vai izklāj ar cepampapīru veidni (20×25 centimetrus lielu). Ņem pa vienam kaneloni un ar tējkaroti pilda iekšā rikotas un spinātu masu. Visērtāk to darīt, turot trubiņu vertikāli veidnē un liekot pildījumu no augšējā gala. Kad trubiņa pilna ar masu, noliek to guļus veidnē. Turpina pildīt pa vienai trubiņai un liek tās cieši vienu pie otras. Kad visas trubiņas sapildītas, pārlej tām pāri saldo krējumu, pārkaisa saplucinātu mocarellas sieru un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādos uz 20 – 30 minūtēm, līdz virskārta ir zeltaini brūna.

Ķirbju vafeles

Sastāvdaļas:
* 350 g ķirbja;
* 1 glāze kviešu miltu;
* 1/2 glāzes pilngraudu kviešu milti;
* 1 ēdamkarote cukura;
* 60 ml eļļas;
* 2 olas;
* 150 ml piena;
* šķipsniņa sāls;
* 2 tjk. cepamā pulvera.

Pagatavošana:
Ķirbi sarīvē uz smalkas rīves. Olas saputo ar cukuru. Var izmantot slotiņu vai mikseri. Pievieno pienu un eļļu un visu samaisa. Tad pieliek rīvēto ķirbi. Kā pēdējo iemaisa miltu, sāls, cepama pulvera maisījumu. Cep vafeļu pannā līdz zeltaini brūnas.

Zirņu pica

Sastāvdaļas:

Zirņu pankūka
* 200 ml zirņu miltu;
* sāls;
* pipari;
* 1 tjk. ķiploku pulvera;
* 200 ml ūdens;
* 2 ēdk. olīveļļas.

Ola
* olas;
* ūdens;
* 1 ēdk. etiķa.

Salāti
* 2 tomāti;
* 2 sarkanie sīpoli;
* 1 saujiņa svaiga koriandra (vai citi zaļumi pēc izvēles);
* 1 ēdk. olīveļļas;
* sāls;
* pipari.

Piedevas
* 2 avokado;
* citrona sula;
* lociņi un dīgsti.

Pagatavošana:
Sajauc visas pankūkai nepieciešamās sastāvdaļas. Cep pankūkas nelielā eļļas daudzumā uz uzkarsētas pannas. Uzvāra ūdeni, pievieno etiķi un ar slotiņu samaisa ūdeni, līdz veidojas neliels virpulis. Tad iesit bļodiņā olu un ar strauju kustību to ielej ūdenī. Vāra 3 – 4 minūtes.
Sagriež tomātu, sīpolu, sasmalcina koriandru, pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej ar olīveļļu un samaisa. Avokado pārgriež uz pusēm, atbrīvo no kauliņa un sagriež šķēlēs. Sasmalcina lociņus. Veido picu: liek pankūku, virsū avokado šķēles, ko apslaka ar citrona sulu, virsū liek salātus, uzber lociņus un virsū glīti kārto olu. Pārber mazliet piparus un sāli. Klāt pasniedz svaigus dīgstus.

Citronu tarte

Sastāvdaļas:

Mīkla
* 80 g zemesriekstu sviesta;
* 3 g citrona miziņas;
* 40 g ūdens;
* 170 g auzu miltu;
* 25 g agaves sīrupa.

Pildījums
* 170 g olu;
* 57 g olu dzeltenumu;
* 87 g citronu sulas;
* 13 g citrona miziņas;
* 80 g agaves sīrupa;
* 225 g kokosriekstu krējuma (piena biezā daļa);
* 26 g kokosriekstu miltu.

Pagatavošana:
Visas mīklas sastāvdaļas sajauc, iejauc mīklu un atdzesē 30 – 40 minūtes ledusskapī. Cepeškrāsni sakarsē 200 grādus karstu. Mīklu iepilda formā, piespiežot ar pirkstiem pie formas malām. Cep pamatni krāsnī 10 minūtes. Visas pildījuma sastāvdaļas sajauc ar putojamo slotiņu, lai masa būtu viendabīga. Iepilda citrona masu tartes formā un cep 160 grādos vēl 40 minūtes.

 

5
« gada 25 »