29.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases

POKE BĻODA

Sastāvdaļas:

  • brūnie vai baltie rīsi, 300 g;
  • avokado, 3 gab.;
  • gurķi (mazie), 5 gab.;
  • ķirštomāti, 300 g;
  • burkāni, 2 gab.;
  • redīsi, 5 gab.;
  • Edame pupiņas, 300 g;
  • vistas fileja, 500 g;
  • sezama sēklas;
  • extra virgin olīveļļa vistas cepšanai.

Sastāvdaļas mērcei:‍

  • zemesriekstu sviests, 3 ēdamk.;
  • kļavu sīrups, 2 ēdamk.;
  • sojas mērce, 2 ēdamk.;
  • sezama sēklu eļļa, 2 ēdamk.;
  • sula no 1 laima;
  • malts ingvers, 1 tējk.;
  • čili pulveris, šķipsniņa;
  • sāls, šķipsniņa;
  • mazliet ūdens.

Pagatavošana:

  • katlā uzvāra ūdeni, pievieno rīsus un vāra līdz tie gatavi;
  • gurķus, burkānus, redīsus sagriež strēmelītēs;
  • avokado sagriež kubiņos;
  • vistu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas;
  • uz pannas viegli apbrūnina sezama sēkliņas;
  • kārto poke bļodu, liekot apakšā rīsus un pa virsu visas pārējās sastāvdaļas;
  • pagavo mērci, izspiežot laima sulu un sajaucot kopā ar pārējām sastāvdaļām;
  • gatavajai poke bļodai pārlej mērci.

MINI CUKINI PANKŪCIŅAS AR AVOKADO MĒRCĪTI

Sastāvdaļas pankūciņām:

  • cukini, 500 g;
  • olas, 2 gab.;
  • smalkais muslis (ar sēklām), 5 ēdamk.;
  • liess siers, 70 g;
  • garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris.

Sastāvdaļas mērcītei:

  • avokado, 1 gatavs (100 g);
  • dabīgais jogurts Skyr, 100 g;
  • kinza (koriandrs), 20 g;
  • spināti, 20 g;
  • ķiploki, 15 g;
  • medus, 1 tējk. (5 g);
  • sinepes, 1 tējk. (5 g);
  • sāls.

Pagatavošana:

  • cukinī sarīvē skaidiņās, pievieno sāli un ļauj pastāvēt dažas minūtes līdz mazliet atsulojas;
  • pēc tam nospiež lieko sulu, pievieno olas, musli, sarīvētu sieru un garšvielas;
  • sajauc masu kopā un cep uz vidēji augstas uguns no abām pusēm;
  • pasniedz kopā ar mērcīti, kuru pagatavo visas sastāvdaļas sablendējot.

ENERĢIJAS BUMBIŅAS

Sastāvdaļas:

  • auzu pārslas, 130 g;
  • linsēklas, 4 ēdamk.;
  • ķirbja sēkliņas, 4 ēdamk.;
  • sezama sēkliņas, 3 ēdamk.;
  • kanēlis, 1/2 tējk.;
  • dateles bez kauliņiem (žāvētas iemērc 10 minūtes karstā ūdenī, tad noskalo), 150 g;
  • zemesriekstu sviests, 1 ēdamk.;
  • žāvētas dzērvenes vai rozīnes, 2 ēdamk.

   Pagatavošana:

  • samaisa visas sausās sastāvdaļas;
  • dateles sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sausās sastāvdaļas, zemesriekstu sviestu un mīca līdz masa ir viendabīga, mazliet mitra;
  • taisnstūrveida traukā ieklāj cepampapīru vai pārtikas plēvi, tajā ieliek un izlīdzina masu, to stingri sablīvējot, piespiežot;
  • trauku liek vēsumā līdz masa sastingusi;
  • ūdens peldē izkausē šokolādi (ja vēlas) un pārklāj sastingušo masu, liek atpakaļ ledusskapī un ļauj šokolādei sastingt;
  • masu sagriež taisnstūra formiņās.