POKE BĻODA
Sastāvdaļas:
- brūnie vai baltie rīsi, 300 g;
- avokado, 3 gab.;
- gurķi (mazie), 5 gab.;
- ķirštomāti, 300 g;
- burkāni, 2 gab.;
- redīsi, 5 gab.;
- Edame pupiņas, 300 g;
- vistas fileja, 500 g;
- sezama sēklas;
- extra virgin olīveļļa vistas cepšanai.
Sastāvdaļas mērcei:
- zemesriekstu sviests, 3 ēdamk.;
- kļavu sīrups, 2 ēdamk.;
- sojas mērce, 2 ēdamk.;
- sezama sēklu eļļa, 2 ēdamk.;
- sula no 1 laima;
- malts ingvers, 1 tējk.;
- čili pulveris, šķipsniņa;
- sāls, šķipsniņa;
- mazliet ūdens.
Pagatavošana:
- katlā uzvāra ūdeni, pievieno rīsus un vāra līdz tie gatavi;
- gurķus, burkānus, redīsus sagriež strēmelītēs;
- avokado sagriež kubiņos;
- vistu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas;
- uz pannas viegli apbrūnina sezama sēkliņas;
- kārto poke bļodu, liekot apakšā rīsus un pa virsu visas pārējās sastāvdaļas;
- pagavo mērci, izspiežot laima sulu un sajaucot kopā ar pārējām sastāvdaļām;
- gatavajai poke bļodai pārlej mērci.
MINI CUKINI PANKŪCIŅAS AR AVOKADO MĒRCĪTI
Sastāvdaļas pankūciņām:
- cukini, 500 g;
- olas, 2 gab.;
- smalkais muslis (ar sēklām), 5 ēdamk.;
- liess siers, 70 g;
- garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris.
Sastāvdaļas mērcītei:
- avokado, 1 gatavs (100 g);
- dabīgais jogurts Skyr, 100 g;
- kinza (koriandrs), 20 g;
- spināti, 20 g;
- ķiploki, 15 g;
- medus, 1 tējk. (5 g);
- sinepes, 1 tējk. (5 g);
- sāls.
Pagatavošana:
- cukinī sarīvē skaidiņās, pievieno sāli un ļauj pastāvēt dažas minūtes līdz mazliet atsulojas;
- pēc tam nospiež lieko sulu, pievieno olas, musli, sarīvētu sieru un garšvielas;
- sajauc masu kopā un cep uz vidēji augstas uguns no abām pusēm;
- pasniedz kopā ar mērcīti, kuru pagatavo visas sastāvdaļas sablendējot.
ENERĢIJAS BUMBIŅAS
Sastāvdaļas:
- auzu pārslas, 130 g;
- linsēklas, 4 ēdamk.;
- ķirbja sēkliņas, 4 ēdamk.;
- sezama sēkliņas, 3 ēdamk.;
- kanēlis, 1/2 tējk.;
- dateles bez kauliņiem (žāvētas iemērc 10 minūtes karstā ūdenī, tad noskalo), 150 g;
- zemesriekstu sviests, 1 ēdamk.;
- žāvētas dzērvenes vai rozīnes, 2 ēdamk.
Pagatavošana:
- samaisa visas sausās sastāvdaļas;
- dateles sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sausās sastāvdaļas, zemesriekstu sviestu un mīca līdz masa ir viendabīga, mazliet mitra;
- taisnstūrveida traukā ieklāj cepampapīru vai pārtikas plēvi, tajā ieliek un izlīdzina masu, to stingri sablīvējot, piespiežot;
- trauku liek vēsumā līdz masa sastingusi;
- ūdens peldē izkausē šokolādi (ja vēlas) un pārklāj sastingušo masu, liek atpakaļ ledusskapī un ļauj šokolādei sastingt;
- masu sagriež taisnstūra formiņās.