26.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Vēlās brokastis”

 

Pupiņu pastēte ( pasniegta ar KRIPPU krekeriem)

Sastāvdaļas:

  • Konservētas sarkanās pupiņas 450 g;
  • Ķiploka daiviņa 1 gab.;
  • Olīveļļa 3 ēdamk.;
  • Pipari, sāls pēc garšas;
  • Svaigi pētersīļi;
  • Čilli;
  • KRIPPU krekeri 12 gab.

Pagatavošana:

  • Sarkanās pupiņas noskalo zem ūdens un nosusina.
  • Pupiņas kopā ar ķiploku, sāli, pipariem un olīveļļu liek blenderī un blendē, līdz masa ir viendabīga.
  • Ja pastēte šķiet pa biezu, pievieno nedaudz ūdens.
  • Pasniedz uz krekera, uzberot virsū svaigu kapātu pētersīli.

 

Omletes mafini

Sastāvdaļas:

  • Olas 12 gab.;
  • Piens 150 ml;
  • Sāls 3 šķipsniņas;
  • Pipari 5 šķipsniņas;
  • Spināti 3 saujas;
  • Tītara vai vistas šķinķis 105 g;
  • Cherry tomāti 12 gab.

Pagatavošana:

  • Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
  • Mafinu formiņas liec uz cepešpannas.
  • Olas viegli sakuļ un pievieno pienu.
  • Pievieno sāli un piparus.
  • Lej maisījumu formiņās un pievieno pildījumu – šķiņķi, spinātus, tomātiņus.
  • Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes vai līdz maisījums ir sastindzis.

Šokolādes – rudzu pankūkas ar zemeņu mērci

Sastāvdaļas:

  • Pilngraudu rudzu milti 70 g;
  • Speltas kviešu milti ~ 70 g;
  • Kakao ~ 3 ēdamk.;
  • Cepamais pulveris ½ tējk.;
  • Banāns;
  • Mandeļu piens ~ 220 ml;
  • Medus 2 ēdamk.;
  • Saldētas zemenes max 200 g.

Pagatavošana:

  • Bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
  • Banānu saspaida ar dakšiņu.
  • Atsevišķā bļodiņā samaisi mandeļu pienu, banānu un medu.
  • Lej mitro sastāvdaļu maisījumu pie miltu maisījuma un kārtīgi izmaisi.
  • Atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
  • Uzkarsē pannā eļļu.
  • Ar ēdamkaroti liek pannā mīklu, veidojot nelielus aplīšus.
  • Cep, kamēr virsmā parādījušies burbulīši / caurumiņi.
  • Tad apmet pankūkas uz otru pusi un cep, līdz apbrūnējis.
  • Paralēli atkausētās zemenes sablenderē vienmērīgā masā.
  • Pankūkas pasniedz ar zemeņu mērci.