Pupiņu pastēte ( pasniegta ar KRIPPU krekeriem)
Sastāvdaļas:
- Konservētas sarkanās pupiņas 450 g;
- Ķiploka daiviņa 1 gab.;
- Olīveļļa 3 ēdamk.;
- Pipari, sāls pēc garšas;
- Svaigi pētersīļi;
- Čilli;
- KRIPPU krekeri 12 gab.
Pagatavošana:
- Sarkanās pupiņas noskalo zem ūdens un nosusina.
- Pupiņas kopā ar ķiploku, sāli, pipariem un olīveļļu liek blenderī un blendē, līdz masa ir viendabīga.
- Ja pastēte šķiet pa biezu, pievieno nedaudz ūdens.
- Pasniedz uz krekera, uzberot virsū svaigu kapātu pētersīli.
Omletes mafini
Sastāvdaļas:
- Olas 12 gab.;
- Piens 150 ml;
- Sāls 3 šķipsniņas;
- Pipari 5 šķipsniņas;
- Spināti 3 saujas;
- Tītara vai vistas šķinķis 105 g;
- Cherry tomāti 12 gab.
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225°C temperatūrai.
- Mafinu formiņas liec uz cepešpannas.
- Olas viegli sakuļ un pievieno pienu.
- Pievieno sāli un piparus.
- Lej maisījumu formiņās un pievieno pildījumu – šķiņķi, spinātus, tomātiņus.
- Cep cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes vai līdz maisījums ir sastindzis.
Šokolādes – rudzu pankūkas ar zemeņu mērci
Sastāvdaļas:
- Pilngraudu rudzu milti 70 g;
- Speltas kviešu milti ~ 70 g;
- Kakao ~ 3 ēdamk.;
- Cepamais pulveris ½ tējk.;
- Banāns;
- Mandeļu piens ~ 220 ml;
- Medus 2 ēdamk.;
- Saldētas zemenes max 200 g.
Pagatavošana:
- Bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.
- Banānu saspaida ar dakšiņu.
- Atsevišķā bļodiņā samaisi mandeļu pienu, banānu un medu.
- Lej mitro sastāvdaļu maisījumu pie miltu maisījuma un kārtīgi izmaisi.
- Atstāj atpūsties uz 10 minūtēm.
- Uzkarsē pannā eļļu.
- Ar ēdamkaroti liek pannā mīklu, veidojot nelielus aplīšus.
- Cep, kamēr virsmā parādījušies burbulīši / caurumiņi.
- Tad apmet pankūkas uz otru pusi un cep, līdz apbrūnējis.
- Paralēli atkausētās zemenes sablenderē vienmērīgā masā.
- Pankūkas pasniedz ar zemeņu mērci.