22.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Svētku vakariņas”

 

Kaneloni ar vistas gaļu

Sastāvdaļas:

  • Makaroni „Canelloni” jeb makaronu trubiņas 250 g;
  • Parmezāna siers 100 g;
  • Maltā vistas gaļa 1 kg;
  • Spināti 70 – 80 g;
  • Puravs 1 gab.;
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.

Mērcei:

  • 100% ķirbju biezenis jeb vārīts un sablenderēts ķirbis 400 g;
  • Saldais sīpols 1 gab.;
  • Nerafinēta olīveļļa;
  • Ķiploku daiviņas 2 gab.;
  • Žāvēts timiāns;
  • Buljons 500 ml;
  • Sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Mērces pagatavošana: sīpolu sagriež kubiņos un pēc tam apcep olīveļļā uz vidējas uguns, līdz sīpoli sāk karamelizēties un kļūst gaiši zeltaini brūni;
  • Pievieno sīpoliem timiānu un nedaudz apcep.
  • Blenderī ar buljonu apvieno karamelizētos sīpolus un ķirbju biezeni.
  • Blenderē līdz izveidojas viendabīga mērce.
  • Gatavo pildījumu: uz pannas apcep sakapātas spinātlapas, smalkos gabaliņos sagrieztu puravu un ķiploku. Sajauc bļodā kopā ar malto gaļu (maltās gaļas vietā var izmantot smalki sagrieztu vistas fileju). Pievieno sāli, piparus, citas garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
  • Liek pildījumu makaronu trubiņās (iepriekš vārīt nav nepieciešams) un izkārto vienā kārtā uz cepamformas ar maliņām.
  • Pāri kaneloni pārlej mērci. Ar dakšiņu nedaudz pabīda trubiņas, lai mērce tiktu starp tām.
  • Liek cepties 180°C uzkarsētā krāsnī uz aptuveni 35 minūtēm.
  • Pēc tam, izņem no krāsns, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek krāsnī vēl uz 5 – 7 minūtēm līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

 

 

Jogurta kārtojums ar ogām

Sastāvdaļas:

  • Grieķu jogurts 400 g;
  • Grauzdētas auzu pārslas vai granola;
  • Svaigas ogas vai augļi 530 g

Pagatavošana:

  • Glāzē/traukā pamīšus kārto granolu, grieķu jogurtu un ogas.

Granola

Sastāvdaļas:

  • Olīveļlļa 2 ēdk.;
  • Medus vai sīrups 2 ēdk.;
  • Kanēlis ½ tējk.;
  • Šķipsna sāls;
  • Pilngraudu auzu pārslas 2,5 gl.;
  • Mandeles vai citi rieksti 0,5 gl.;
  • Rozīnes, dzērvenes vai citi žāvēti augļi 0,5 gl..

Pagatavošana:

  • Bļodā sajauc medu, eļļu, kanēli un sāli – kārtīgi samaisa.
  • Pievieno auzu pārslas un sasmalcina mandeles – visu apmaisa, lai pārslas pārklājas ar medus – eļļas mērci.
  • Masu liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un izlīdzina.
  • Cep krāsnī 150 grādos 20 minūtes, pēc 10 minūtēm pannas saturu apmaisa. Pēc 20 minūtēm izņem no krāsns, pievieno žāvētus augļus un ļauj atdzist.
  • Pēc tam vēlreiz samaisa un liek uzglabāšanas traukā.