29.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Meal prep darba dienai ofisā”

Poke bļoda

Sastāvdaļas:

  • Brūnie vai baltie rīsi 300 g;
  • Avokado 3 gab.;
  • Gurķi (mazie) 5 gab.;
  • Cherry tomāti 300 g;
  • Burkāni 2 gab.;
  • Redīsi 5 gab.;
  • Edame vai sojas pupiņas vai citi pākšaugi (pupiņas, turku zirņi) 300 g;
  • Vistas fileja 500 g;
  • Uz pannas apgrauzdētas sezama sēklas;
  • Olīveļļa vistas cepšanai.

Sastāvdaļas mērcei:‍

  • 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta;
  • 2 ēdamkarote kļavu sīrupa;
  • 2 ēdamkarote sojas mērces;
  • 2 ēdamkarote sezama sēklu eļļas;
  • Sula no 1 laima;
  • 1 tējkarote malta ingvera;
  • Šķipsna čili pulvera;
  • Pavisam nedaudz sāls;
  • Mazliet ūdens.

Pagatavošana:

  • Katlā uzvāra ūdeni.
  • Kad ūdens uzvārījies, pievieno rīsus un vāra līdz tie gatavi.
  • Gurķus, burkānus, redīsus sagriež strēmelītēs.
  • Avokado sagriež kubiņos.
  • Vistu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas.
  • Uz pannas viegli apbrūnina sezama sēkliņas.
  • Kārto poke bļodu liekot apakšā rīsus, un pa virsu visas pārējās sastāvdaļas.
  • Pēdējo pievieno mērci, kuru pārlej pāri gatavajam Poke.

Mērces pagatavošana:

  • Izspiež laima sulu.
  • Visas sastāvdaļas samaisa kopā.

 

Mini cukīni pankūciņas ar avokado mērcīti 

Sastāvdaļas:

  • Cukīnī 500 g;
  • Olas 2;
  • Smalkais muslis (ar sēklām) 5 ēdk.;
  • Liesais siers 70 g;
  • Garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris.

Sastāvdaļas mērcītei:

  • 1 gatavs avokado (100 g);
  • 100 g dabīgais jogurts Skyr;
  • 15 g ķiploki
  • 20 g kinza (koriandrs);
  • 20 g spināti;
  • 1 tējkarote medus (5 g);
  • 1 tējkarote sinepes (5 g);
  • Sāls.

Pagatavošana:

  • Cukīnī sarīvē skaidiņās, pievieno sāli un ļauj pastāvēt dažas minūtes līdz mazliet atsulojas.
  • Pēc tam nospiež lieko sulu, pievieno olas, musli, sarīvētu sieru un garšvielas.
  • Sajauc masu kopā un cep uz vidēji augstas uguns no abām pusēm.

Mērcītes pagatavošana

  • Visas sastāvdaļas sajauc kopā – var izmantot blenderi.

 

Enerģijas batoniņi vai bumbiņas

Sastāvdaļas:

  • 130 g auzu pārslu;
  • 4 ēdamkarotes linsēklu;
  • 4 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu;
  • 3 ēdamkarotes sezama sēkliņu;
  • pustējkarotes kanēļa;
  • 150 g dateļu bez kauliņiem (žāvētas iemērc 10 minūtes karstā ūdenī, tad noskalo);
  • 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta;
  • 2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu vai rozīņu.

   Pagatavošana:

  • Samaisa visas sausās sastāvdaļas.
  • Dateles (žāvētas pirms tam iemērc karstā ūdenī uz 10 minūtēm) sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sausajām sastāvdaļām, pievieno zemesriekstu sviestu un mīca, līdz masa ir viendabīga, mazliet mitra.
  • Taisnstūrveida traukā ieklāj cepampapīru vai pārtikas plēvi, tajā ieliek un izlīdzina masu, to stingri sablīvējot, piespiežot.
  • Trauku liek vēsumā uz atlikušo laiku. Ūdens peldē izkausē šokolādi (ja vēlas), masu sagriež taisnstūra formiņās, kārto uz atsevišķajiem trauciņiem vai cepampapīra loksnēm, kur vēlāk ietīt.