Poke bļoda
Sastāvdaļas:
- Brūnie vai baltie rīsi 300 g;
- Avokado 3 gab.;
- Gurķi (mazie) 5 gab.;
- Cherry tomāti 300 g;
- Burkāni 2 gab.;
- Redīsi 5 gab.;
- Edame vai sojas pupiņas vai citi pākšaugi (pupiņas, turku zirņi) 300 g;
- Vistas fileja 500 g;
- Uz pannas apgrauzdētas sezama sēklas;
- Olīveļļa vistas cepšanai.
Sastāvdaļas mērcei:
- 3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta;
- 2 ēdamkarote kļavu sīrupa;
- 2 ēdamkarote sojas mērces;
- 2 ēdamkarote sezama sēklu eļļas;
- Sula no 1 laima;
- 1 tējkarote malta ingvera;
- Šķipsna čili pulvera;
- Pavisam nedaudz sāls;
- Mazliet ūdens.
Pagatavošana:
- Katlā uzvāra ūdeni.
- Kad ūdens uzvārījies, pievieno rīsus un vāra līdz tie gatavi.
- Gurķus, burkānus, redīsus sagriež strēmelītēs.
- Avokado sagriež kubiņos.
- Vistu sagriež mazākos gabaliņos un apcep uz pannas.
- Uz pannas viegli apbrūnina sezama sēkliņas.
- Kārto poke bļodu liekot apakšā rīsus, un pa virsu visas pārējās sastāvdaļas.
- Pēdējo pievieno mērci, kuru pārlej pāri gatavajam Poke.
Mērces pagatavošana:
- Izspiež laima sulu.
- Visas sastāvdaļas samaisa kopā.
Mini cukīni pankūciņas ar avokado mērcīti
Sastāvdaļas:
- Cukīnī 500 g;
- Olas 2;
- Smalkais muslis (ar sēklām) 5 ēdk.;
- Liesais siers 70 g;
- Garšvielas – sāls, pipari, ķiploku pulveris.
Sastāvdaļas mērcītei:
- 1 gatavs avokado (100 g);
- 100 g dabīgais jogurts Skyr;
- 15 g ķiploki
- 20 g kinza (koriandrs);
- 20 g spināti;
- 1 tējkarote medus (5 g);
- 1 tējkarote sinepes (5 g);
- Sāls.
Pagatavošana:
- Cukīnī sarīvē skaidiņās, pievieno sāli un ļauj pastāvēt dažas minūtes līdz mazliet atsulojas.
- Pēc tam nospiež lieko sulu, pievieno olas, musli, sarīvētu sieru un garšvielas.
- Sajauc masu kopā un cep uz vidēji augstas uguns no abām pusēm.
Mērcītes pagatavošana
- Visas sastāvdaļas sajauc kopā – var izmantot blenderi.
Enerģijas batoniņi vai bumbiņas
Sastāvdaļas:
- 130 g auzu pārslu;
- 4 ēdamkarotes linsēklu;
- 4 ēdamkarotes ķirbju sēkliņu;
- 3 ēdamkarotes sezama sēkliņu;
- pustējkarotes kanēļa;
- 150 g dateļu bez kauliņiem (žāvētas iemērc 10 minūtes karstā ūdenī, tad noskalo);
- 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta;
- 2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu vai rozīņu.
Pagatavošana:
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas.
- Dateles (žāvētas pirms tam iemērc karstā ūdenī uz 10 minūtēm) sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sausajām sastāvdaļām, pievieno zemesriekstu sviestu un mīca, līdz masa ir viendabīga, mazliet mitra.
- Taisnstūrveida traukā ieklāj cepampapīru vai pārtikas plēvi, tajā ieliek un izlīdzina masu, to stingri sablīvējot, piespiežot.
- Trauku liek vēsumā uz atlikušo laiku. Ūdens peldē izkausē šokolādi (ja vēlas), masu sagriež taisnstūra formiņās, kārto uz atsevišķajiem trauciņiem vai cepampapīra loksnēm, kur vēlāk ietīt.