11.10.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Receptes steidzīgai ikdienai”

Tunča salāti

Sastāvdaļas:

  • Konservēts tuncis savā sulā 3 gab.;
  • Konservēta kukurūza burciņa;
  • Sarkanā paprika puse;
  • Garais gurķis;
  • Sarkanais sīpols;
  • Dilles;
  • Grieķu jogurts 300 g;
  • Franču sinepes 3 – 4 tējk.
  • Citronpipari.

Pagatavošana:

  • Gurķi, papriku, sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, sakapā dilles.
  • Tuncim nolej sulu un ar dakšu to saknaiba.
  • Visu jauc kopā, pielabo garšas.

Vista ar kabaci kokospienā

Sastāvdaļas:

  • Vistas fileja vai atkaulotu šķiņķīši 500 g;
  • Kabacis 500 g;
  • Vidēji burkāni 2 gab.;
  • Tomāts;
  • Sīpols;
  • Ķiploka daiviņas 2 gab.;
  • Sauja pētersīļu vai kinzas lapiņu;
  • Čili pipars;
  • Karijs 2 tējk.;
  • Kokospiens 250 ml;
  • Eļļa cepšanai;
  • Sāls, pipari, cukurs, medus pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Vistu sagriež kumosa lieluma gabaliņos, sajauc ar sāli, pipariem un tējkaroti medus. Noliek malā.
  • Kabaci un burkānu sagriež salmiņos – kabaci lielākos, burkānu mazākos. Sīpolu, ķiploku, čili un zaļumus sasmalcina. Tomātu ar visu mizu sagriež mazos gabalos.
  • Uz lielas liesmas sakarsē biezo, dziļo pannu, uzlej eļļu un strauji apcep kabaci, tad burkānus. Ja lielāks daudzums vai mazāka panna, kabaci labāk apcept divos piegājienos, vai arī daļu kopā ar burkāniem. Svarīgi, lai dārzeņi vidū ir vēl kraukšķīgi. Dārzeņus pārliek citā traukā.
  • Uz tās pašas pannas uzlej vēl nedaudz eļļas un liek apcepties vistu, tikai tik, lai medus klātbūtnē tā nedaudz apbrūninās no ārpuses, jo tā turpinās vēl gatavoties kokospienā. Šajā solī svarīgi vistu nepārcept, lai tā saglabātos sulīga un mīksta. Vistu pārliek citā traukā – vidū tā vēl nebūs gatava.
  • Samazina liesmu un liek sautēties sīpolu un čili, pēc 5 minūtēm pievieno un apcep kariju, tad pievieno ķiploku, zaļumus un tomātus, palielina liesmu uz vidēju un cep apmēram 5 – 7 minūtes. Pievieno tējkaroti cukura, sāli un piparus.
  • Pievieno kokospienu, apcepto vistu, samazina liesmu un ļauj burbuļot vēl apmēram 5 minūtes.
  • Nogaršo, pēc vajadzības pievieno sāli un piparus. Pievieno apceptos, bet vēl kraukšķīgos dārzeņus, un noņem no liesmas.

Bagātīgie auzu pārslu cepumi

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens 180 g;
  • Pilngraudu auzu pārslas 150 g;
  • Ola;
  • Žāvētas dzērvenes 50 g;
  • Cukurs 50 g;
  • Sēkliņas/rieksti 60 g.

Pagatavošana:

  • Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  • Izklāj cepamo papīru.
  • Biezpienu sajauc ar olām, pievieno cukuru un dzērvenes.
  • Masā iemaisa auzu pārslas un sajauc.
  • Veido 12 gab. cepumiņus.
  • Cep apmēram 40 min., kamēr zeltaini.
  • Pēc cepšanas atdzesē.

 

IMG 20220930 181430
Aperture: 2
Camera: M2101K7BNY
Iso: 782
« gada 18 »