20.01.2021.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Saldās bietes”

Biešu rabarberu zupa ar biezpiena klimpām

Sastāvdaļas

Zupai

  • rabarbera kāts;
  • bumbiers;
  • biete;
  • 1,5 ēdamkarote cukura;
  • 5 ēdamkarotes kokosriekstu piena;
  • svaigs ingvers.

(biete, rabarbers, bumbieris – aptuveni vienādās proporcijās)

Biezpiena bumbiņām

  • 200 g biezpiena;
  • 2 ēdamkarotes mannas;
  • 4 ēdamkarotes auzu pārslu;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • vaniļas cukurs;
  • rieksti vai mandeļu skaidiņas dekorēšanai.

Pagatavošana

Bieti izvāra, sagriež gabaliņos, pieber sagrieztu bumbieru, pāris šķēlītes ingvera un sagrieztu rabarberu. Pielej pavisam nedaudz ūdens, lai sākumā ir, kur sautēties, līdz rabarbers izsulojas. Pieber cukuru un vāra, līdz viss šķīst laukā. Sablendē un izkāš caur sietiņu. Pievieno kokosriekstu pienu un vēlreiz visu sablendē. Zupa gatava. Gatavo biezpiena bumbiņas: biezpienam pieber cukuru, vaniļas cukuru un mannu, izmaisa. Tad pa karotītei ber auzu pārslas un maisa. Kad masa stingra, auzu pārslas pietiek. Masai jābūt tādai, lai var veidot stingras bumbiņas un vāroties tās neizšķīst. Veido valrieksta lieluma bumbiņas. Vāra ūdenī apmēram 2 minūtes. Zupu pasniedz ar biezpiena bumbiņām un riekstiem.

Spinātu un biešu kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei

  • 120 g dateļu;
  • 200 g mandeļu;
  • 80 g rozīņu.

Biešu pildījumam

  • 1 bietes sula;
  • ½ citrona sula;
  • 25 ml agaves sīrupa;
  • 100 g Indijas riekstu;
  • 50 ml kokosriekstu piena;
  • 50 ml kokosriekstu eļļas.

Spinātu pildījumam

  • 100 g spinātu;
  • 100 g Indijas riekstu;
  • 25 ml agaves sīrupa;
  • ½ citrona sula;
  • 50 ml kokosriekstu piena;
  • 50 ml kokosriekstu eļļas.

Pagatavošana

Smalki sablendē pamata masu un izklāj to tartes formā, veidojot paaugstinātas maliņas. Gatavo pirmo pildījumu – sīki sablendē pirmo devu Indijas riekstu, tad pievieno pārējās biešu masai nepieciešams sastāvdaļas. Ieklāj pildījumu tartes formā un topošo kūku uz 15 minūtēm ieliek ledusskapī, lai masa sastingtu un pildījuma kārtas viena ar otru nesaplūstu. Gatavo otro pildījuma kārtu – atkal sablendē Indijas riekstus, pievieno spinātu pildījumu un klāj virs biešu kārtas, torti atkal uz brīdi ieliek ledusskapī, tad var griezt gabalos.

Biešu-burkānu auzu mafini

Sastāvdaļas

  • 140 g kviešu miltu (1/2 no tiem – pilngraudu);
  • 1 tējkarote cepama pulvera;
  • 45 g auzu pārslu;
  • 80 g brūnā cukura;
  • 20 g valriekstu;
  • 1 tējkarote kanēļa;
  • 20 g rozīņu;
  • ¼ tējkarotes muskatrieksta;
  • šķipsniņa sāls;
  • 70 ml eļļas;
  • 2 olas;
  • 75 ml apelsīnu sulas;
  • 115 g ābolu;
  • 80 g burkānu;
  • 50 g bietes;

Pagatavošana

Sajaukt miltus, auzu pārslas un cepamo pulveri. Pievienot sadrupinātus riekstus, rozīnes, sāli, garšvielas un gandrīz visu cukuru, atstājot 1-2 karotes. Olas sakult ar eļļu, pievienot apelsīnu sulu, sīki sagrieztus ābolus, rīvētus burkānus un bieti. Visu kārtīgi izmaisa ar sausām sastāvdaļām. Aizpildīt mafinu formiņas uz ¾, virsū pārbērt ar atlikušo cukuru. Cept 200 grādos 20 minūtes.

Biešu braunijs

Sastāvdaļas

  • 4 bietes (450 g);
  • 100 g pilngraudu miltu;
  • 3 ēdamkarotes kakao;
  • 150 g tumšās 70% šokolādes;
  • 60 g eļļas;
  • 75 g brūnā cukura;
  • 3 – 4 ēdamkarotes ūdens;
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera.

Pagatavošana

Bietes nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra, kamēr tās mīkstas. Mīkstas bietes liek blenderī un sablendē līdz viendabīgam biezenim. Bļodā samaisa miltus, kakao un cepamo pulveri, citā bļodā samaisa eļļu ar cukuru. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Eļļas maisījumam pievieno biešu biezeni, izkausēto šokolādi un 4 ēdamkarotes ūdens. Visu rūpīgi samaisa. Miltu – kakao maisījumu pamazām pievieno biešu – šokolādes masai. Izmaisa līdz viendabīgai konsistencei. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamtraukā ieklāj cepampapīru un lej tajā mīklu. Cep krāsnī 35 – 40 minūtes. Pirms sagriešanas atdzesē.