22.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases

KANELONI AR VISTAS GAĻU

Sastāvdaļas pastai ar pildījumu:

  • malta vistas gaļa, 1 kg;
  • pasta „Canelloni” jeb trubiņas, 250 g;
  • parmezāna siers, 100 g;
  • spināti, 70 – 80 g;
  • puravs, 1 gab.;
  • ķiploka daiviņas, 2 gab.

Sastāvdaļas mērcei:

  • buljons, 500 ml;
  • vārīts un sablendēts ķirbis, 400 g;
  • saldais sīpols, 1 gab.;
  • extra virgin olīveļļa;
  • ķiploku daiviņas, 2 gab.;
  • kaltēts timiāns;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Mērces pagatavošana:

  • sīpolu sagriež kubiņos un pēc tam apcep olīveļļā uz vidējas uguns līdz sāk karamelizēties un kļūst gaiši zeltaini brūns;
  • pievieno sīpoliem timiānu un vēl nedaudz apcep;
  • blenderī ar buljonu apvieno karamelizētos sīpolus un ķirbja biezeni;
  • visu blendē līdz izveidojas viendabīga mērce.

Pastas ar pildījumu pagatavošana:

  • uz pannas apcep sakapātas spinātlapas, smalkos gabaliņos sagrieztu puravu un ķiploku. Sajauc bļodā kopā ar malto gaļu (maltās gaļas vietā var izmantot smalki sagrieztu vistas fileju). Pievieno sāli, piparus un visu kārtīgi samaisa;
  • liek pildījumu makaronu trubiņās (iepriekš vārīt nav nepieciešams) un izkārto vienā kārtā uz cepamformas ar maliņām;
  • pāri kaneloni pārlej mērci. Ar dakšiņu nedaudz pabīda trubiņas, lai mērce tiktu starp tām;
  • liek cepties 180° C uzkarsētā krāsnī uz aptuveni 35 minūtēm;
  • pēc tam, izņem no krāsns, pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek krāsnī vēl uz 5 – 7 minūtēm līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

GRANOLA

Sastāvdaļas:

  • pilngraudu auzu pārslas, 2.5 glāzes;
  • mandeles vai citi rieksti, 0.5 glāze;
  • rozīnes, dzērvenes vai citi žāvēti augļi, 0.5 glāze;
  • extra virgin olīveļļa, 2 ēdamk.;
  • medus vai kļavu sīrups, 2 ēdamk.;
  • kanēlis, ½ tējk.;
  • šķipsna sāls.

Pagatavošana:

  • bļodā liek medu, eļļu, kanēli, sāli un kārtīgi samaisa;
  • pievieno auzu pārslas un viegli sasmalcinātus riekstus – visu apmaisa, lai pārslas pārklājas ar medus/eļļas mērci;
  • masu liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un izlīdzina;
  • cep krāsnī 150 grādos 20 minūtes, pēc 10 minūtēm pannas saturu apmaisa. Pēc 20 minūtēm izņem no krāsns, pievieno žāvētus augļus un ļauj atdzist;
  • vēlreiz samaisa un liek uzglabāšanas traukā.

JOGURTA KĀRTOJUMS AR OGĀM

Sastāvdaļas:

  • bezpiedevu jogurts, 400 g;
  • granola;
  • svaigas ogas vai augļi, 530 g.

Pagatavošana:

  • glāzē/traukā pamīšus kārto granolu, grieķu jogurtu un ogas.