29.05.2020.

Receptes no meistarklases “Pavasaris uz šķīvja”

Tomātu salāti ar jaunajām nātrēm un ķiploku asniem

Sastāvdaļas:

  • 4 – 5 vidēji tomāti;
  • sauja jauno nātru;
  • 10 ķiploka asniņi;
  • sauja jauno zaļumu;
  • balzamiko;
  • olīveļļa.

Pagatavošana:

Tomātus un zaļumus kārtīgi noskalo, tomātus griež nelielās daiviņās, nātres atliek atsevišķi, pārējos zaļumus smalki sakapā, pievieno tomātiem. Nātres blanšē līdz to krāsa kļūst sulīgāka, tad sasmalcina, pievieno salātiem. Olīveļļu sajauc ar balzamiko, pievieno tomātiem un zaļumiem.

 

 

Rabarberu deserts ar mandelēm

Sastāvdaļas:

  • 750 g sasmalcinātu rabarberu;
  • 150 g niedru cukura;
  • 50 g mandeļu;
  • 200 g vājpiena biezpiena;
  • 5 g vaniļas cukura ar dabisko vaniļu;
  • 3 nelielas olas;
  • 75 ml turku jogurta;
  • sviests veidnes ietaukošanai;
  • piparmētru lapiņas dekorēšanai.

Pagatavošana:

Ietauko cepešpannu (kantainas formas A4 lapas lielumā). Rabarberus nomizo, sasmalcina un liek pannā. Pārkaisa ar niedru cukuru un cep cepeškrāsnī 200° C piecas minūtes. Pa to laiku smalki sadrupina mandeles. Samaisa mandeles, biezpienu, vaniļas cukuru, olas un turku jogurtu. Gatavo maisījumu pārlej pāri rabarberiem. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Var pasniegt ar vaniļas saldējumu vai baudīt dekorējot ar piparmēturu lapiņām.

 

Lakšu biezzupa ar grauzdētiem turku zirņiem

Sastāvdaļas:

  • 250 g lakšu;
  • 4 – 5 kartupeļi;
  • sīpols;
  • 400 ml dārzeņu buljona;
  • 3 – 4 ēdk. kausētā siera;
  • puravs;
  • 2 ķiploku daivas;
  • 2 seleriju kāti;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garšas;
  • ½ bundžas konservētu turku zirņu;
  • nedaudz eļļas cepšanai.

Pagatavošana:

Sīpolus, ķiplokus, selerijas kātu, puravu sakapā, kartupeļus sagriež nelielos kubiņos. Uz pannas uzkarsē drusku eļļas, apcep sīpolus līdz zeltainumam. Pievieno ķiploku, seleriju un puravu, apcep vēl kādas 5 minūtes. Katlā ar buljonu liek kartupeļus un liek vārīties. Kamēr vāras kartupeļi, lakšus sagriež, pievieno pannas saturam un gatavo vēl apmēram 5 minūtes. Kad pannas saturs gatavs, to pievieno kartupeļiem. Visu vāra kopā kamēr kartupeļi gatavi. Pa to laiku vēsā ūdenī noskalo konservētos turku zirņus un izklāj uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek apgrauzdēties uzkarsētā cepeškrāsnī, 180 grādos 5 – 7 minūtes. Kad kartupeļi gatavi, visu sablenderē viendabīgā masā un iemaisa kausēto sieru. Pasniedz karstu, dekorējot ar grauzdētiem turku zirņiem.

« gada 2 »
« gada 2 »