25.06.2024.

Veselīgas pastaigas senioriem

Rīgas domes Labklājības departaments aicina seniorus apmeklēt veselīgas pastaigas gida pavadībā. Dalība pastaigās – bez maksas!

Šovasar piedāvājam četrus pastaigu maršrutus:

  • “Brasas kontrasti” – Brasa ir viens no vissavdabīgākajiem Rīgas rajoniem ar īpašu auru. Šīs apkaimes attīstību lielā mēra ir noteikuši tādi nozīmīgi objekti ka Lielie kapi, Kara hospitālis un Brasas cietums. Kādreiz te atradušas ari karavīru kazarmas, par ko liecina ielu nosaukumi “Kareivju iela”, “Kazarmu iela”, “Ieroču iela”, Tapāt Brasa savulaik ir bijis nozīmīgs rūpniecības centrs. Pastaigas laikā būs vingrošanas pauzes sporta trenera vadībā. Tikšanās vieta – sabiedriskā transporta pietura “A. Briāna iela” uz K. Valdemāra un A. Briāna ielas stūra.
  • “Rīgas centra bulvāru loks” – Rīgas Bulvāru loks, kas tika izveidots 19.gs. otrajā pusē pēc nocietinājumu nojaukšanas, ir viena no skaistākajam vietām Rīgā. Tas priecē ar krāšņiem kanālmalas apstādījumiem un daudziem tēlniecības mākslas darbiem. Šajā Rīgas daļā atrodas ari nozīmīgākas Rīgas sabiedriskas ēkas un grezni dzīvojamie nami. Tikšanās vieta – pie Pulvertorņa.
  • “Nezināmais Torņakalns” – Torņkalns ir viens no senākajiem Rigas rajoniem ar bagātu vēsturi. Tas glabā ne mazums noslēpumu, daļu no kuriem mēs mēģināsim atklāt pastaiga pa šo interesanto vietu. Ekskursijas gaitā uzzināsim, kur atradās senais Pusāķu ciems, apskatīsim divas 19.gs. celtas muižu ēkas un vairākas bijušo fabrikantu villas, uzzināsim kur un kā rīdzinieki kādreiz atpūtās un sportoja, kādi rūpniecības uzņēmumi savulaik darbojas šajā Rīgas nomale, apskatīsim ari Torņkalnā baznīcu un tai līdzas esošo seno kapsētu ka ari citus vēsturiskus objektus. Tikšanās vieta – 10.tramvaja pietura “Arkādijas parks”.
  • “Juglas noslēpumi” – kurš gan no mums nezina Juglas mikrorajonu ar padomju laika vienveidīgo apbūvi? Vienam otram paviršākam vērotājam varētu likties, ka tur nekā nav un nekad nav bijis. Īstenībā ir pilnīgi otrādi – Jugla ir rajons ar bagātu vēsturi, kas pirmoreiz minēts hronikās jau 13.gs. sākumā, kad to apdzīvoja lībieši. Sevišķi aktīvi šī Rīgas nomale tika apgūta 18.un 19.gs., kad tika uzceltas daudzas muižiņas un rūpniecības uzņēmumi. Lai gan viena daļa no senajām celtnēm ir aizgājusi nebūtībā, tomēr diezgan daudz pagātnes liecību ir saglabājies, ko piedāvājam apskatīt aizraujošā ekskursijā pa šo Rīgas apkaimi. Tikšanās vieta – 1.tramvaja pietura “Mārkalnes iela”.

Tuvākās pastaigas:

  • 27.jūnijs “Juglas noslēpumi”
  • 8.jūlijs “Nezināmais Torņakalns”
  • 11.jūlijs “Brasas kontrasti”
  • 16.jūlijs “Juglas noslēpumi”
  • 7.augusts “Nezināmais Torņakalns”
  • 15.augusts “Rīgas centra bulvāru loki”
  • 19.augusts “Brasas kontrasti”
  • 27.augusts “Juglas noslēpumi”

Visas pastaigas noris no plkst. 10:00 līdz 12:00. 

Lai būtu ērti pārvietoties, aicinām ierasties laikapstākļiem piemērotā sportiskā apģērbā un apavos. Pastaigas laikā notiks vingrošanas pauzes sporta trenera vadībā.

Lai pieteiktos pārgājienam, lūdzam zvanīt uz tālr. nr. 29702066 vai rakstīt uz e-pasta adresi kristine.lozovska@inbox.lv.

 

Apmeklējot pasākumu, tā dalībnieki piekrīt, ka pasākuma laikā var tiks uzņemtas fotogrāfijas un video, kas var tikt publicēti mājas lapā veseligsridzinieks.lv un Rīgas valstspilsētas pašvaldības sociālo tīklu kontos.