Kvinojas grieķu salāti
Sastāvdaļas:
- 130 g kvinojas;
- 3 tomāti;
- garais gurķis;
- 1 ½ sarkanā paprika;
- sarkanais sīpols;
- 25 gab. olīvas;
- 100 g fetas siers vai cits mīkstais siers;
- sauja valriekstu.
Sastāvdaļas mērcei:
- 55 ml Extra virgin olīveļļas;
- sula no ½ citrona;
- 1,5 ēdamkarote sarkanvīna etiķa;
- tējkarote brūnā cukura;
- šķipsna sāls;
- tējkarote kaltēta oregano;
- tējkarote kaltēta bazilika.
Pagatavošana:
- Kvinoju izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pilnībā atdzesē.
- Tomātus, gurķi un papriku sagriež vidēja izmēra gabalos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, olīvas pārgriež uz pusēm, fetas sieru sagriež kubiņos.
- Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā un samaisa.
- Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un ar dakšiņu aktīvi maisa, līdz izveidojusies viendabīga mērce. Pārlej mērci salātiem un pasniedz.
Zaļo zirnīšu pastēte
- 400 g saldētu zaļo zirnīšu;
- 2 daiviņas ķiploku;
- 2 ēdamkarotes olīveļļas;
- šalotes sīpols;
- sāls;
- pipari.
Pagatavošana:
- Katliņā lej mazliet olīveļļas un uz vidējas uguns apcep sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.
- Pievieno zaļos zirnīšus, sautē tos aptuveni 15 – 20 minūtes.
- Visu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
- Ja masa šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens vai saldā krējuma, līdz iegūta vēlamā konsistence.
- Pēc garšas pievieno garšvielas.
Kraukšķīgie krekeri ar sēkliņām (bez olām)
Sastāvdaļas:
- 20 g saulespuķu sēklu;
- 20 g ķirbju sēklu;
- 20 g magones;
- 80 g sezama sēklu;
- 40 g linsēklu;
- 110 g rudzu miltu (vai jebkuru citu pēc izvēles);
- 250 g silta ūdens;
- 20 g extra virgin eļļas;
- sāls un garšvielas pēc ieskatiem.
Pagatavošana:
- Ieslēdz krāsni un uzlarsē līdz 200 grādiem.
- Traukā sajauc sēkliņas ar miltiem, sāli un garšvielām.
- Siltam ūdenim pievieno eļļu, šo maisījumu pievieno pie sausā maisījuma.
- Masu lej uz paplātes un izlīdzina plānā kārtiņā.
- Liek cepeškrāsnī un 10 minūtes cep 200 grādos. Pēc tam izņem, iegriež ar nazi krekerus sev vēlamā izmērā un liek cepeškrāsni, samazinot temperatūru uz 160 grādiem, apmēram 20 – 25 minūtes, līdz krekeri kļūst zeltaini brūni.
Šokolādes čia sēklu pudiņš
Sastāvdaļas čia pudiņam:
- 125 g dateļu;
- 600 ml piena (der arī augu izcelsmes);
- 85 g Indijas riekstu (mērcēti);
- 2,5 ēdamkarotes kakao;
- 1 tējkarote vaniļas cukura;
- ½ tējkarote sāls;
- tējkarote kanēļa;
- 70 g čia sēklu.
Sastāvdaļas jogurtam:
- 420 ml jogurta bez piedevām;
- 70 g kļavu sīrupa vai cita saldinātāja;
- šķipsna sāls;
- šķipsna kanēļa.
Pagatavošana:
- Čia pudiņa pagatavošanai blenderī liek dateles, pienu, Indijas riekstus, kakao, vaniļas cukuru, sāli un kanēli, blendē līdz vienmērīgai masai, apmēram minūti.
- Pārlej bļodā un pievieno čia sēklas.
- Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī, ik pa laikam apmaisot, apmēram uz 40 minūtēm, līdz stundai.
- Jogurtam pievieno kļavu sīrupu, sāli un kanēli.
-
Pasniedz, glāzē kārtojot pudiņu un jogurtu.