26.10.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases “Dabiskais uztura bagātinātājs – sēklas”

 

Kvinojas grieķu salāti 

Sastāvdaļas:

  • 130 g kvinojas;
  • 3 tomāti;
  • garais gurķis;
  • 1 ½ sarkanā paprika;
  • sarkanais sīpols;
  • 25 gab. olīvas;
  • 100  g fetas siers vai cits mīkstais siers;
  • sauja valriekstu.

Sastāvdaļas mērcei:

  • 55 ml Extra virgin olīveļļas;
  • sula no ½ citrona;
  • 1,5 ēdamkarote sarkanvīna etiķa;
  • tējkarote brūnā cukura;
  • šķipsna sāls;
  • tējkarote kaltēta oregano;
  • tējkarote kaltēta bazilika.

Pagatavošana:

  • Kvinoju izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pilnībā atdzesē.
  • Tomātus, gurķi un papriku sagriež vidēja izmēra gabalos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, olīvas pārgriež uz pusēm, fetas sieru sagriež kubiņos.
  • Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā un samaisa.
  • Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un ar dakšiņu aktīvi maisa, līdz izveidojusies viendabīga mērce. Pārlej mērci salātiem un pasniedz.

 

Zaļo zirnīšu pastēte

  • 400 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 2 daiviņas ķiploku;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • šalotes sīpols;
  • sāls;
  • pipari.

Pagatavošana:

  • Katliņā lej mazliet olīveļļas un uz vidējas uguns apcep sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.
  • Pievieno zaļos zirnīšus, sautē tos aptuveni 15 – 20 minūtes.
  • Visu liek blenderī un sablendē viendabīgā masā.
  • Ja masa šķiet par biezu, var pievienot nedaudz ūdens vai saldā krējuma, līdz iegūta vēlamā konsistence.
  • Pēc garšas pievieno garšvielas.

Kraukšķīgie krekeri ar sēkliņām (bez olām)

Sastāvdaļas:

  • 20 g saulespuķu sēklu;
  • 20 g ķirbju sēklu;
  • 20 g magones;
  • 80 g sezama sēklu;
  • 40 g linsēklu;
  • 110 g rudzu miltu (vai jebkuru citu pēc izvēles);
  • 250 g silta ūdens;
  • 20 g extra virgin eļļas;
  • sāls un garšvielas pēc ieskatiem.

Pagatavošana:

  • Ieslēdz krāsni un uzlarsē līdz 200 grādiem.
  • Traukā sajauc sēkliņas ar miltiem, sāli un garšvielām.
  • Siltam ūdenim pievieno eļļu, šo maisījumu pievieno pie sausā maisījuma.
  • Masu lej uz paplātes un izlīdzina plānā kārtiņā.
  • Liek cepeškrāsnī un 10 minūtes cep 200 grādos. Pēc tam izņem, iegriež ar nazi krekerus sev vēlamā izmērā un liek cepeškrāsni, samazinot temperatūru uz 160 grādiem, apmēram 20 – 25 minūtes, līdz krekeri kļūst zeltaini brūni.

 

Šokolādes čia sēklu pudiņš

Sastāvdaļas čia pudiņam:

  • 125 g dateļu;
  • 600 ml piena (der arī augu izcelsmes);
  • 85 g Indijas riekstu (mērcēti);
  • 2,5 ēdamkarotes kakao;
  • 1 tējkarote vaniļas cukura;
  • ½ tējkarote sāls;
  • tējkarote kanēļa;
  • 70 g čia sēklu.

Sastāvdaļas jogurtam:

  • 420 ml jogurta bez piedevām;
  • 70 g kļavu sīrupa vai cita saldinātāja;
  • šķipsna sāls;
  • šķipsna kanēļa.

Pagatavošana:

  • Čia pudiņa pagatavošanai blenderī liek dateles, pienu, Indijas riekstus, kakao, vaniļas cukuru, sāli un kanēli, blendē līdz vienmērīgai masai, apmēram minūti.
  • Pārlej bļodā un pievieno čia sēklas.
  • Pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī, ik pa laikam apmaisot, apmēram uz 40 minūtēm, līdz stundai.
  • Jogurtam pievieno kļavu sīrupu, sāli un kanēli.
  • Pasniedz, glāzē kārtojot pudiņu un jogurtu.

IMG 20221025 193019
Aperture: 2
Camera: 2201117TY
Iso: 934
Orientation: 1
« gada 25 »