26.08.2022.

Receptes no gatavošanas meistarklases

PUPIŅU PASTĒTE (pasniegta ar KRIPPU krekeriem)

Sastāvdaļas:

  • konservētas sarkanās pupiņas, 450 g;
  • extra virgin olīveļļa, 3 ēdamk.;
  • ķiploka daiviņa, 1 gab.;
  • pipari, sāls pēc garšas;
  • svaigi pētersīļi;
  • čilli;
  • KRIPPU krekeri pasniegšanai, 12 gab.

Pagatavošana:

  • sarkanās pupiņas noskalo zem ūdens un nosusina;
  • pupiņas kopā ar ķiploku, sāli, pipariem, čili un olīveļļu liek blenderī un blendē līdz masa ir viendabīga;
  • ja pastēte šķiet par biezu, pievieno nedaudz ūdens;
  • pasniedz ar krekeriem, uzberot virsū svaigi kapātu pētersīli.

OMLETES MAFINI

Sastāvdaļas:

  • olas, 12 gab.;
  • ķirštomāti, 12 gab.;
  • piens, 150 ml;
  • tītara vai vistas šķiņķis, 105 g;
  • spināti, 3 saujas;
  • pipari, 5 šķipsniņas;
  • sāls, 3 šķipsniņas.

Pagatavošana:

  • uzkarsē cepeškrāsni līdz 225° C temperatūrai;
  • mafinu formiņas liek uz cepešpannas;
  • olas viegli sakuļ un pievieno pienu;
  • pievieno sāli un piparus;
  • lej maisījumu formiņās un pievieno pildījumu – sagriestu šķiņķi, spinātus, tomātiņus;
  • cep cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes vai līdz maisījums ir sastindzis.

ŠOKOLĀDES – RUDZU PANKŪKAS AR ZEMEŅU MĒRCI

Sastāvdaļas:

  • mandeļu piens, ~ 220 ml;
  • saldētas zemenes, 200 g;
  • pilngraudu rudzu milti, 70 g;
  • speltas kviešu milti, ~ 70 g;
  • banāns, 1 gab.;
  • kakao, ~ 3 ēdamk.;
  • medus, 2 ēdamk.;
  • cepamais pulveris, ½ tējk.;
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  • bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri;
  • banānu saspaida ar dakšiņu;
  • atsevišķā bļodiņā samaisa mandeļu pienu, banānu un medu;
  • lej mitro sastāvdaļu maisījumu pie miltu maisījuma un kārtīgi izmaisa;
  • atstāj atpūsties uz 10 minūtēm;
  • uzkarsē pannā eļļu;
  • ar ēdamkaroti liek pannā mīklu, veidojot nelielus aplīšus;
  • cep kamēr virsmā parādījušies burbulīši / caurumiņi;
  • tad apmet pankūkas uz otru pusi un cep līdz zeltaini brūnas arī no otras puses;
  • paralēli atkausētās zemenes sablendē vienmērīgā masā;
  • pankūkas pasniedz ar zemeņu mērci.