PUPIŅU PASTĒTE (pasniegta ar KRIPPU krekeriem)
Sastāvdaļas:
- konservētas sarkanās pupiņas, 450 g;
- extra virgin olīveļļa, 3 ēdamk.;
- ķiploka daiviņa, 1 gab.;
- pipari, sāls pēc garšas;
- svaigi pētersīļi;
- čilli;
- KRIPPU krekeri pasniegšanai, 12 gab.
Pagatavošana:
- sarkanās pupiņas noskalo zem ūdens un nosusina;
- pupiņas kopā ar ķiploku, sāli, pipariem, čili un olīveļļu liek blenderī un blendē līdz masa ir viendabīga;
- ja pastēte šķiet par biezu, pievieno nedaudz ūdens;
- pasniedz ar krekeriem, uzberot virsū svaigi kapātu pētersīli.
OMLETES MAFINI
Sastāvdaļas:
- olas, 12 gab.;
- ķirštomāti, 12 gab.;
- piens, 150 ml;
- tītara vai vistas šķiņķis, 105 g;
- spināti, 3 saujas;
- pipari, 5 šķipsniņas;
- sāls, 3 šķipsniņas.
Pagatavošana:
- uzkarsē cepeškrāsni līdz 225° C temperatūrai;
- mafinu formiņas liek uz cepešpannas;
- olas viegli sakuļ un pievieno pienu;
- pievieno sāli un piparus;
- lej maisījumu formiņās un pievieno pildījumu – sagriestu šķiņķi, spinātus, tomātiņus;
- cep cepeškrāsns vidū aptuveni 15 minūtes vai līdz maisījums ir sastindzis.
ŠOKOLĀDES – RUDZU PANKŪKAS AR ZEMEŅU MĒRCI
Sastāvdaļas:
- mandeļu piens, ~ 220 ml;
- saldētas zemenes, 200 g;
- pilngraudu rudzu milti, 70 g;
- speltas kviešu milti, ~ 70 g;
- banāns, 1 gab.;
- kakao, ~ 3 ēdamk.;
- medus, 2 ēdamk.;
- cepamais pulveris, ½ tējk.;
- eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
- bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri;
- banānu saspaida ar dakšiņu;
- atsevišķā bļodiņā samaisa mandeļu pienu, banānu un medu;
- lej mitro sastāvdaļu maisījumu pie miltu maisījuma un kārtīgi izmaisa;
- atstāj atpūsties uz 10 minūtēm;
- uzkarsē pannā eļļu;
- ar ēdamkaroti liek pannā mīklu, veidojot nelielus aplīšus;
- cep kamēr virsmā parādījušies burbulīši / caurumiņi;
- tad apmet pankūkas uz otru pusi un cep līdz zeltaini brūnas arī no otras puses;
- paralēli atkausētās zemenes sablendē vienmērīgā masā;
- pankūkas pasniedz ar zemeņu mērci.